Belangrijke slag voor Heerenveen: steunpilaar en aanvoerder Van Beek verlengt

Belangrijke slag voor Heerenveen: steunpilaar en aanvoerder Van Beek verlengt

03-08-2022 12:07 Laatste update: 13:09
57

Sven van Beek blijft sc Heerenveen trouw. De 28-jarige verdediger heeft zijn contract verlengd tot medio 2025, maken de Friezen bekend. Zijn oude verbintenis liep over één jaar af.

Van Beek kwam vorig seizoen over van Willem II en groeide in het Abe Lenstra Stadion al snel uit tot één van de steunpilaren. Afgelopen seizoen kwam de mandekker in 34 officiële duels in actie. Trainer Kees van Wonderen benoemde hem onlangs tot aanvoerder.

Technisch manager Ferry de Haan is zeer content met de contractverlenging. "Sven is een betrouwbare verdediger met de juiste mentaliteit en heeft afgelopen seizoen laten zien altijd voorop in de strijd te gaan. Hij heeft zich ontwikkeld tot één van de leiders van dit team en is dan ook niet voor niets verkozen tot aanvoerder. We zijn blij en trots dat we met Sven als aanvoerder voor mooie prestaties gaan."

Van Beek verkiest een langer verblijf bij Heerenveen boven een nieuw avontuur. "Natuurlijk ga je wel nadenken over bepaalde situaties wat er kan gebeuren. Kies je ervoor om deze zomer naar het buitenland te gaan, of blij je langer bij de club?", stelt hij. Onder meer de zwangerschap van zijn vriendin is een reden om in Nederland te blijven. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, dus dan is de keuze eigenlijk ook gewoon vrij simpel."

Van Beek brak door bij Feyenoord, waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. In Rotterdam speelden blessures hem echter regelmatig parten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s