Wereldreiziger Manu heeft een nieuwe club en keert terug in bekende omgeving

Wereldreiziger Manu heeft een nieuwe club en keert terug in bekende omgeving

03-08-2022 17:20 Laatste update: 17:55
34

Elvis Manu heeft een contract voor twee jaar getekend bij Botev Plovdiv. Manu, die in februari nog werd aangetrokken door Wisla Kraków, keert hiermee terug in het voor hem bekende Bulgarije.

De oud-speler van Feyenoord kende misschien wel zijn sterkste periode als speler in het Oost-Europese land. In dienst van Ludogorets scoorde Manu zestien keer in 57 officiele duels. Ook gaf hij zeven assists. In 2021 werd hij kampioen met de club en een jaar later pakte hij de Bulgaarse Super Cup. Manu vertrok eerder dit jaar naar Wisla, maar na degradatie op het hoogste Poolse niveau scheidden de wegen tussen club en speler alweer. 

Manu begon in 2011 bij Feyenoord. Na een verhuur aan Excelsior en Cambuur Leeuwarden keerde hij terug naar De Kuip. Daarna begon de vleugelspits aan zijn wereldreis als voetballer. Eerst koos hij voor Brighton & Hove Albion, dat hem vervolgens uitleende aan respectievelijk Huddersfield Town en Go Ahead Eagles. Tussen 2017 en 2019 speelde hij in Turkije bij Gençlerbirligi en Akhisarspor, waarna hij via het Chinese Bejing Renhe neerstreek in Bulgarije.