We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract

"We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract"

4 augustus - 08:31
90

Vitesse kondigde eind juni 'belangrijke stappen' aan in het overnameproces, maar witte rook is er nog altijd niet. Algemeen directeur Pascal van Wijk zegt dat er binnenkort toch nieuws aan zit te komen.

Zoals eerder gemeld zijn de Amerikaanse Platek-broers gegadigden om Vitesse over te nemen, hoewel de club zelf geen partijen noemt. "Net als onze achterban zouden wij nog liever vandaag dan morgen de overdracht geregeld willen hebben. Een proces van onderhandelen en het voldoen aan tal van met name juridische voorwaarden laat zich echter niet dwingen", vertelt Van Wijk op de clubsite van Vitesse. "Bovendien is het uiterst zorgvuldige overnametraject erbij gebaat dat dit in alle rust en achter de schermen plaatsvindt. Gebeurt dat niet, dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben. Bovendien zouden inhoudelijke mededelingen een schending betekenen van afspraken waaraan de betrokken partijen juridisch gebonden zijn. Wij rekenen erop dat mensen dat ook begrijpen."

Het overnemen van een voetbalclub vraagt een hoop. "Maar het moge duidelijk zijn dat het ons niet snel genoeg kan gaan, zeker nu het nieuwe seizoen gaat beginnen. Het geduld van eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt wordt op de proef gesteld, maar we blijven keihard werken om het traject tot het best mogelijke einde te brengen. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit spoedig gaat lukken."

"We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract. Na veel positieve gesprekken komen we steeds dichterbij. Het vergt met name veel juridische arbeid, maar ook op dit vlak zijn we de laatste plooien aan het gladstrijken. We hopen de overeenkomst zo snel mogelijk te kunnen afronden, zodat de licentiecommissie van de KNVB om goedkeuring kan worden gevraagd. Totdat deze stap gezet wordt, kunnen de naam en achtergrond van de overnamekandidaat nog niet wereldkundig worden gemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie