Carrièreswitch: Viaplay haalt Frank de Boer binnen als analist

Carrièreswitch: Viaplay haalt Frank de Boer binnen als analist

4 augustus - 16:45 Laatste update: 16:53
69

Frank de Boer gaat vanaf 5 augustus het Duitse en Engelse voetbal analyseren bij Viaplay, meldt de zender vandaag. Dit gaat hij samen doen met Nigel de Jong, John van ‘t Schip en Aron Winter.

Viaplay heeft in Nederland de rechten van de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. Deze twee competities zullen de expertise worden van de ex-bondscoach. Het opvallende aan de heren die donderdag naar buiten werden gebracht als nieuwe analisten van Viaplay, is dat ze vroeger allemaal voor Ajax speelden.

Naast de namen die donderdag bekend werden gemaakt, wist Viaplay al eerder Jaap Stam, Cedric van der Gun en Simon Cziommer te strikken voor de analyses in de studio. Koen Weijland zal vanaf vrijdag de presentatie op zich nemen van de voetbalprogramma’s voor de Duitse en Engelse competitie.

De Boer was werkloos sinds zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal. Daarvoor was hij trainer bij Atlanta United, Crystal Palace, Internazionale en Ajax. Alleen bij laatstgenoemde club maakte de oefenmeester indruk met vier opeenvolgende kampioenschappen in de Eredivisie. Bij zijn andere jobs als trainer werd hij steevast binnen twee jaar op straat gezet. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s