'Bijna pijnlijk om te zien hoe makkelijk Ajax voetbalde ten opzichte van PSV'

'Bijna pijnlijk om te zien hoe makkelijk Ajax voetbalde ten opzichte van PSV'

4 augustus - 20:57
225

Jan van Halst ziet Ajax nog steeds als titelfavoriet. De analist vindt dat de uitslag tegen PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal niet zo veel zegt, maar de wijze waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen zijn wel een waarschuwing.

"Ajax speelde het eerste halfuur prima. PSV had eigenlijk niets in te brengen. Het was bijna pijnlijk om te zien hoe makkelijk Ajax voetbalde ten opzichte van PSV", zegt Van Halst tegen Ajax Showtime. "Maar het geeft wel te denken dat je na één tegendoelpunt de wedstrijd helemaal weggeeft. Ajax is de hele wedstrijd aan het aanvallen met mooie patronen, mooie loopacties en technische hoogstandjes, maar het rendement op de Benfica-manier bleek veel hoger."

Van Halst vindt bovendien dat de Amsterdammers minder sterk zijn dan vorig seizoen. "Ajax heeft wel een jasje uitgedaan, met name aan de rechterkant. Nee, ik heb niet het volledige vertrouwen in Rensch. Ik mis bij hem ook het gif dat hij in het begin wel had. Kijk naar Timber. Hij kan zo lekker giftig voor zijn man komen en hij is rustig aan de bal. Dat mis ik juist een beetje bij Rensch."

Daarnaast zal Lisandro Martínez gemist worden achterin. "Blind vind ik een fantastische speler, maar hij heeft wel zijn kwetsbaarheden. Het grinta dat Martínez heeft, heeft Blind minder. Maar: vind maar eens een betere dan Blind. Het is heel makkelijk om dingen te roepen, maar vind maar eens iemand die beter is in het inpassen en iemand die tactisch beter is. Misschien moet je dan accepteren dat hij verdedigend wat kwetsbaar is, al gaan tegenstanders daar wel rekening mee houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s