Ajax-aanwinst Lucca: 'Trots om het shirt te dragen dat hij ooit droeg'

Ajax-aanwinst Lucca: 'Trots om het shirt te dragen dat hij ooit droeg'

4 augustus - 22:26 Laatste update: 4 augustus - 22:26
131

Lorenzo Lucca is trots om in de voetsporen van Zlatan Ibrahimovic te treden. De 21-jarige Italiaan steekt in zijn eerste interview als Ajacied de loftrompet over de veertigjarige centrumspits. 

Lucca werd donderdagavond officieel gepresenteerd door Ajax. Tegenover de clubkanalen legt hij uit dat Ibrahimovic een rol speelde in zijn keuze voor de Amsterdammers. "Mijn grootste idool is Zlatan Ibrahimovic", zegt hij. "Toen ik klein was, keek ik veel video's van hem. Ik ben trots om het shirt te mogen dragen die hij ooit droeg."

De kersvers aanwinst weet dat hij nog veel moet doen om hetzelfde te bereiken als de Zweed. "Je kan ons niet vergelijken, misschien alleen qua postuur", aldus de 2.01 meter lange spits. "Zlatan was een van de beste spitsen in Europa, ik moet nog aan veel aspecten werken." Dat is Lucca ook zonder meer van plan. "Ik ben hier om hard te werken, iedere dag weer."

Lucca wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Pisa. De Amsterdammers bedingen een optie tot koop, die een kleine tien miljoen euro bedraagt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie