Elia: 'Hoe het er nu naar uitziet ga ik stoppen, heb niets meer te bewijzen'

Elia: 'Hoe het er nu naar uitziet ga ik stoppen, heb niets meer te bewijzen'

4 augustus - 23:06
57

Eljero Elia overweegt binnenkort een punt achter zijn carrière te zetten. De 35-jarige aanvaller is transfervrij sinds zijn contract bij ADO Den Haag deze zomer afliep.

Elia bleef het afgelopen seizoen steken op negen optredens in de Keuken Kampioen Divisie, nadat hij begin februari zijn enkelbanden afscheurde. Hoewel de dertigvoudig Oranje-international nu weer fit is, is het de vraag of hij nog terugkeert op het veld.

"Ik weet het niet", reageert Elia bij Omroep West. "Ik ben nu pas weer fit. Ik kan gelukkig weer rennen en ik zie wel wat er gebeurt. Ik zeg nooit nooit, maar hoe het er nu naar uitziet, ga ik stoppen. Ik heb niemand meer wat te bewijzen, dus ik zie het wel. Ik weet het nog niet."

Elia doorliep de jeugdopleiding van ADO en debuteerde bij die club ook in het betaald voetbal. Hij kwam daarna nog uit voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Feyenoord en FC Utrecht. Vorige zomer keerde de linksbuiten terug in Den Haag.

Elia, die deel uitmaakte van de Oranje-selectie tijdens het WK 2010, vierde zijn grootste successen met Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij landskampioen en veroverde hij de KNVB Beker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast