'Ik heb meerdere clubs gesproken, het doel blijft om bij PSV door te breken'

'Ik heb meerdere clubs gesproken, het doel blijft om bij PSV door te breken'

5 augustus - 09:44
29

Shurandy Sambo heeft een doorbraak bij PSV nog niet uit zijn hoofd gezet. Deze week maakte de talentvolle rechtsback (20) op huurbasis de overstap naar Sparta.

Sparta heeft een optie tot koop van ongeveer een half miljoen euro, maar PSV kan alsnog besluiten om hem terug te halen als hij overtuigt bij Sparta. "Het doel blijft om bij PSV door te breken in de toekomst", verklaart de Geldroppenaar aan het Eindhovens Dagblad.

Bij PSV kwam Sambo ondanks een sterke voorbereiding niet in aanmerking voor een plek in de A-selectie van trainer Ruud van Nistelrooij. Ki-Jana Hoever en Phillipp Mwene krijgen de voorkeur, terwijl Mauro Júnior en Jordan Teze ook als rechtsback kunnen spelen. Sambo: "Op dat moment was duidelijk dat ik verhuurd mocht worden en heb ik met meerdere clubs gesproken."

Sambo noemt Sparta 'de juiste tussenstap'. Dat de Rotterdammers niet meer op kunstgras spelen, heeft hij na twee zware knieblessures meegenomen in zijn besluit. "Hopelijk kom ik snel in de basis en kan ik zoveel mogelijk minuten maken, want dat is voor mij nu enorm belangrijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s