PSV beslagen ten ijs tegen Emmen: 'Ik ga de beste en meest frisse elf opstellen'

PSV beslagen ten ijs tegen Emmen: 'Ik ga de beste en meest frisse elf opstellen'

5 augustus - 14:42
134

PSV begint de Eredivisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De Eindhovenaren oogden vermoeid na de wedstrijd tegen AS Monaco van dinsdag, maar Ruud van Nistelrooij verzekert dat er zaterdag elf frisse spelers op het veld staan.

"Zaterdag is het allerbelangrijkste", vertelt van Nistelrooij in een persconferentie geciteerd door Voetbal International. "In die wedstrijd moeten we het niveau halen dat we ook tegen Ajax en Monaco hebben laten zien. Zo willen wij de competitie starten." Over wie er dan in de basis beginnen tegen FC Emmen laat van Nistelrooij nog niks los. "Morgen ga ik de beste en meest frisse elf opstellen."

Van Nistelrooij heeft een erg hoge pet op van de trainer die zaterdag de tegenstander is. De oefenmeester van de Eindhovenaren kent Dick Lukkien uit zijn tijd bij Jong PSV. "Ik moet zeggen dat ik Dick Lukkien zeer hoog inschat als trainer. Ik heb dat gemerkt in de wedstrijden met Jong PSV tegen Emmen. Die ploeg wil voetballen en er zit combinatie in. Ze willen de tegenstander vastzetten, want dat is zijn speelstijl. De opvatting is erg duidelijk en ik verwacht ook dat hij dat zaterdag door gaat zetten."

Sávio en Jarrad Branthwaite zullen als nieuwelingen nog niet aansluiten bij de selectie voor het duel van zaterdag. Zij beginnen nog met speelminuten bij Jong PSV. "Ze spelen uit bij Willem II en we willen met Jong PSV voluit gaan. Dat is de cultuur en de mentaliteit hier. Vrijdag gaan zij presteren. Ze moeten er met Jong PSV alles uit gaan halen in Tilburg." Of er nog meer aanwinsten naar PSV komen is voor de trainer nog een twijfelgeval. "Daar wordt zeker naar gekeken. Als er een kans is om de selectie te verbeteren dan moet je die altijd pakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Luister #DoneDeal de podcast ook via SpotifyPodimo en Apple Podcasts!