LIVE-discussie: 7 debutanten bij Heerenveen en Sparta in eerste duel van seizoen

LIVE-discussie: 7 debutanten bij Heerenveen en Sparta in eerste duel van seizoen

5 augustus - 19:08
104

De eerste twee opstellingen van het nieuwe Eredivisie-seizoen zijn bekend. SC Heerenveen en Sparta gaan de nieuwe voetbaljaargang vrijdagavond aftrappen in Friesland. De opstelling van de thuisploeg telt twee debutanten, bij Sparta gaan maar liefst vijf spelers hun eerste wedstrijd voor de club spelen.

Trainer Kees van Wonderen kiest net als zijn voorganger Ole Tobiasen voor een formatie met vijf verdedigers bij Heerenveen. Net als vorig seizoen vormen Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr het spitsenduo van de Friezen. Er zijn wel twee nieuwe gezichten in de opstelling van Heerenveen: Andries Noppert en Mats Köhlert maken hun debuut.

Bij Sparta zijn er een stuk meer dingen veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Trainer Maurice Steijn gooit nieuwelingen Nick Olij, Mike Eerdhuijzen, Jonathan de Guzman, Jason Lokilo en Tobias Lauritsen direct voor de leeuwen in het Abe Lenstra Stadion. Joshua Kitolano en Shurandy Sambo beginnen nog op de bank.

Heerenveen en Sparta beginnen om 20.00 uur aan het eerste Eredivisie-duel van het seizoen. De winnaar mag zich in ieder geval voor zo'n achttien uur de trotse koploper van Nederland noemen.

De opstellingen:
Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Van Beek, Bochniewicz, Kaib; Haye, Köhlert, Tahiri; Sarr, Van Hooijdonk.

Sparta: Olij; Abels, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; De Guzman, Namli, Verschueren; Lokilo, Lauritsen, Van Crooij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie