RKC verrast: Pelle Clement tekent niet in Arnhem, maar in Waalwijk

RKC verrast: Pelle Clement tekent niet in Arnhem, maar in Waalwijk

5 augustus - 20:07
38

RKC Waalwijk heeft zich verrassend versterkt met Pelle Clement. De 26-jarige aanvallende middenvelder tekende vrijdag een contract voor één seizoen in het Mandemakers Stadion.

Clement was transfervrij na zijn vertrek bij PEC Zwolle, dat hij afgelopen seizoen niet voor degradatie wist te behoeden. Zelf blijft hij dus wel voor de Eredivisie behouden. Hoewel het jeugdproduct van Ajax werd gelinkt aan onder meer Vitesse en HJK Helsinki, kiest hij dus voor RKC.

"Met Pelle voegen we een aanvallende middenvelder toe en versterken we hiermee de balans in onze selectie. We zijn blij dat Pelle voor ons gekozen heeft en kijken uit naar een succesvolle samenwerking", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkers, die zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht overigens nog niet over hun aanwinst kunnen beschikken.

Clement doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar van een doorbraak kwam het niet. In 2017 vertrok hij naar Reading, waar Jaap Stam op dat moment manager was. Twee jaar later pikte PEC Zwolle hem op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s