'Ajax wil dat Ihattaren zich laat bijstaan door een sportpsycholoog'

'Ajax wil dat Ihattaren zich laat bijstaan door een sportpsycholoog'

5 augustus - 22:43
330

Ajax wil dat Mohamed Ihattaren zich laat begeleiden door een sportpyscholoog. Dat laat clubwatcher Mike Verweij weten in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Het is nog niet duidelijk hoe de twintigjarige spelmaker tegenover dat verzoek staat.

Ihattaren heeft inmiddels de individuele training hervat bij Ajax. Volgens de officiële lezing was hij de afgelopen weken 'niet fit', maar onder meer De Telegraaf schreef dat hij last had van bedreigingen in de privésfeer, afkomstig uit de criminele hoek. De Amsterdammers lieten deze week weten met Ihattaren in gesprek te gaan om een vervolgtraject te bespreken.

"Hij traint individueel en komende week wordt er gesproken over een ander traject", reageert Verweij. "Ajax wil heel graag dat hij zich ook op een ander gebied laat bijstaan, bij een sportpsycholoog. Daar moet hij in mee. Ik ben benieuwd of hij dat doet."

Opvallend genoeg kreeg de aanvallende middenvelder nog geen rugnummer bij Ajax. "Ik vind het een heel rare beslissing. Ik denk dat het misschien wel een teken is: jongen, ga nou eens je best doen en je volledig op voetbal focussen. Dan krijg je dat rugnummer vanzelf. Maar je kunt zo'n jongen ook steunen: hier is je rugnummer en ga er vol voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.