'Chelsea blijft maar gaan en legt bod van ruim 80 miljoen euro neer bij Leicester'

'Chelsea blijft maar gaan en legt bod van ruim 80 miljoen euro neer bij Leicester'

6 augustus - 11:33 Laatste update: 11:39
41

Chelsea FC wil zich koste wat kost versterken met Wesley Fofana en heeft Leicester City een nieuw, verhoogd bod gedaan. The Blues willen de centrale verdediger voor ruim tachtig miljoen euro overnemen, maar The Foxes houden voet bij stuk. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Vrijdagavond meldde The Times al dat Chelsea een nieuw bod wilde neerleggen voor de Franse speler. De 21-jarige Fofana kwam in 2021 aan bij Leicester en kwam over van Saint-Étienne. De Premier League-winnaar van 2016 betaalde destijds ongeveer 35 miljoen euro. De club krijgt nu de kans dat bedrag ruim twee keer terug te verdienen, maar ziet een vertrek van Fofana niet zitten. De verdediger zelf ziet een vertrek wél zitten.

Fofana moest een groot gedeelte van het begin van het vorige seizoen missen wegens een kuitbeenbreuk en speelde het afgelopen seizoen in totaal twaalf wedstrijden, waaronder twee tegen PSV. De verdediger verlengde in maart van dit jaar nog zijn contract tot 2027, waardoor Leicester hoog in de boom kan zitten voor de jonge mandekker. Manager Brendan Rodgers heeft al verklaard dat de speler niet te koop is, maar Chelsea geeft de strijd nog niet op. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s