'Ik zei dat ik mij niet zag terugkeren bij Ajax, geleerd nooit 'nooit' te zeggen'

'Ik zei dat ik mij niet zag terugkeren bij Ajax, geleerd nooit 'nooit' te zeggen'

6 augustus - 12:32
108

Steven Bergwijn had enkele jaren geleden ook niet verwacht dat hij nu weer in de Eredivisie zou spelen. Ajax betaalde liefst 31,25 miljoen euro om de 24-jarige aanvaller over te nemen van Tottenham Hotspur.

Bergwijn speelde al in de jeugd van Ajax, voordat hij naar PSV vertrok. "Ik zei eens in een interview dat ik me niet zag terugkeren bij Ajax, maar heb inmiddels geleerd in het voetbal nooit 'nooit' te zeggen, haha", lacht de Oranje-international in gesprek met Ajax Life. "Ik had eerlijk gezegd totaal geen rekening gehouden met de mogelijkheid naar Nederland terug te keren. Ik wilde van PSV de stap maken naar het buitenland en daarna naar de absolute Europese top."

Bergwijn tekende in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027, maar gezien zijn leeftijd is het niet uitgesloten dat hij in de toekomst alsnog de stap naar een grote buitenlandse club maakt. Voorlopig wil hij zich bij Ajax verder ontwikkelen. "Elke dag leer je wat. Koppen? Ook dat, haha. Tegen Denemarken scoorde ik toevallig voor het eerst met mijn hoofd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie