Schreuder geeft Ihattaren-update: 'Dan is er hopelijk meer duidelijk'

Schreuder geeft Ihattaren-update: 'Dan is er hopelijk meer duidelijk'

6 augustus - 16:23 Laatste update: 16:27
97

Alfred Schreuder legt uit waarom hij zaterdagmiddag tegen Fortuna Sittard voor Remko Pasveer onder de lat kiest. De Ajax-trainer gaat ook in op de situatie van Mohamed Ihattaren

Jay Gorter keepte tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar maakte een slechte indruk. De jongeling wordt in Limburg gepasseerd. "Ik heb gisteren met Jay gesproken en hem uitgelegd dat ik de voorkeur aan Remko geef", zegt Schreuder tegen ESPN. "Remko was al basisspeler voor zijn blessure, om die reden is de keuze op hem gevallen."

Schreuder benadrukt dat Pasveer niet definitief de eerste doelman van Ajax is. "Ik hoef nu geen keuze te maken wie mijn eerste keeper is. We hebben drie goede keepers, waarvan twee heel ervaren (Pasveer en Maarten Stekelenburg, red.)." Toch is het zeer onwaarschijnlijk dat de oefenmeester volgende week weer een keeperswissel doorvoert. "Daar ga ik niet van uit."

Mohamed Ihattaren
Ihattaren miste een groot deel van de voorbereiding en kreeg ook geen rugnummer toebedeeld. Op De Toekomst werkt hij een individueel programma af. "Komende week zal er een gesprek volgen en dan is er hopelijk meer duidelijk", zegt Schreuder. "Of de uitkomst van dat gesprek naar buiten wordt gebracht? Ja, zeker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie