Pasveer over keepersstrijd bij Ajax: 'Zou ook niet goed zijn voor de continuïteit'

Pasveer over keepersstrijd bij Ajax: 'Zou ook niet goed zijn voor de continuïteit'

07-08-2022 07:56
45

Remko Pasveer is blij en opgelucht met de nipte zege van Ajax op Fortuna Sittard. De 38-jarige doelman hoopt dat hij nu mag blijven staan, maar trainer Alfred Schreuder deed nog geen toezeggingen.

Hoewel Ajax veel de bal had in Limburg, dwong het weinig af en stond het bij rust met 1-0 achter. "Het gaat erom wat je met de bal doet en dat je kansen creëert. Dat hebben we in de eerste helft niet goed gedaan. We waren te traag en we switchten te weinig van kant, waardoor je weinig ruimte krijgt voor de goal", analyseert Pasveer bij ESPN. "In de tweede helft hebben we dat wel goed gedaan. De wissels pakten heel erg goed uit."

Ajax won uiteindelijk met 3-2. Pasveer baalt van de tegengoals, maar verwijt zichzelf weinig bij de vrije trap van Burak Yilmaz. "Je weet dat het zijn kwaliteit is. Hij kan met zijn rechterbeen ook de lange hoek zoeken, dat is lastig, dan zit je een beetje in dubio. Hij schiet hem goed binnen, maar balen dat hij erin gaat natuurlijk. Ik denk niet dat ik iets anders had kunnen doen."

Dat hij nu wel definitief de eerste keeper van Ajax is, wuift Pasveer weg. "Wie heeft dat gezegd?", reageert de routinier, die concurreert met Jay Gorter en Maarten Stekelenburg. "Ik heb van de trainer gehoord dat ik vandaag zou spelen, dat is de situatie, meer is er eigenlijk niet gezegd. Het is zoals het is. We doen alle drie ons best om te spelen. We willen allemaal graag spelen. Ik mocht vandaag spelen, daar ben ik blij mee."

Pasveer hoopt zijn plek te behouden en is hoopvol. "Je weet dat dat bij keepers wel vaak zo gaat. Het zou ook niet goed zijn voor de continuïteit van het team. Maar je moet blijven presteren. Als je wil blijven staan bij een club als Ajax, moet je prestaties leveren. Dat is aan mij."