'Hoop dat Ten Hag hoofd koel houdt, wordt mij veel gevraagd hoe het was bij Ajax'

'Hoop dat Ten Hag hoofd koel houdt, wordt mij veel gevraagd hoe het was bij Ajax'

07-08-2022 14:33
13

Voor Joël Veltman betekent het duel van Brighton & Hove Albion met Manchester United een weerzien met een aantal oude bekenden. De dertigjarige verdediger merkt dat Erik ten Hag onder een vergrootglas ligt in Engeland.

"Iedereen is ongelofelijk benieuwd hoe Manchester het onder zijn leiding gaat doen", zegt Veltman in Het Parool over zijn voormalige trainer bij Ajax. "De media zitten erbovenop, ook omdat de club zo is afgezakt. Oud-spelers als Garry Neville en Roy Keane en Liverpool-icoon Jamie Carragher vertellen bijna dagelijks wat ze van de situatie bij United vinden. Ze strooien met ongezouten meningen. Ik hoop dat Erik zijn hoofd koel houdt."

"Er wordt mij ook veel gevraagd naar hoe hij was bij Ajax", vervolgt Veltman. "Ten Hag is een sterke tacticus, en dat is volgens mij wat Manchester nodig heeft. Er lopen geweldige voetballers rond, maar er zat de laatste jaren geen idee achter het spel. Ik heb een aantal oefenduels van ze gezien en er wordt nu wel met een idee gevoetbald. Ik hoop dat Erik het redt. Mooi dat hij deze uitdaging aangaat. Ik gun hem alle succes. Ná zondag."

Veltman kijkt er verder naar uit om Christian Eriksen, Donny van de Beek en Lisandro Martínez weer te zien. "Erik ten Hag krijgt kritiek dat hij oude bekenden naar Manchester haalt. Maar ik snap hem wel; je wilt toch een paar spelers om je heen hebben die jouw uitgangspunten al kennen of die snel begrijpen."