Winnende Veltman ziet hand van Ten Hag: Dat zag er al veel beter uit

Winnende Veltman ziet hand van Ten Hag: "Dat zag er al veel beter uit"

07-08-2022 19:58 Laatste update: 20:44
55

Joel Veltman deed zondag zijn oud-manager Erik ten Hag pijn door met Brighton & Hove Albion (1-2) te van Manchester United. Veltman, die United een goede voorbereiding zag spelen, wist dat er kansen lagen om te winnen op Old Trafford.

In gesprek met Viaplay laat de dertigjarige verdediger weten het duel van vandaag goed te hebben voorbereid. "We wisten dat het anders zou zijn dan eind vorig seizoen, toen we thuis met 4-0 wonnen. We hebben de voorbereiding gezien, en de ideeën erachter. Dat zag er al veel beter uit. Maar we wisten dat er kansen lagen en gelukkig hebben we het vandaag over de streep getrokken."

De international van Oranje stond tegenover Marcus Rashford en wist zich prima staande te houden. De aanvaller van United kreeg van de Manchester Evening News een 4 als beoordeling. Volgens de Engelse krant speelde de vleugelaanvaller vrijwel niets klaar. 

Veltman speelde vandaag zijn 72e officiële duel voor Brighton, nadat hij in 2020 voor 1 miljoen euro overkwam van Ajax. Na een wisselend begin in Zuid-Engeland is hij inmiddels een vaste waarde voor trainer Graham Potter.