Wijnaldum eerlijk: 'Er zijn dingen waar ik anders over denk dan Van Gaal'

Wijnaldum eerlijk: 'Er zijn dingen waar ik anders over denk dan Van Gaal'

09-08-2022 20:47
64

Georginio Wijnaldum heeft bij zijn transfer naar AS Roma 'helemaal niet' aan het Nederlands elftal gedacht. De 31-jarige middenvelder heeft ook niet gesproken met Louis van Gaal over zijn move. Wijnaldum maakt wel duidelijk dat hij en de bondscoach een andere mening hebben over bepaalde zaken.

Na teleurstellend jaar bij Paris Saint-Germain is Wijnaldum naar AS Roma vertrokken. In de laatste interlandperiodes werd de geboren Rotterdammer ook niet meer opgeroepen voor Oranje. Toch heeft dat geen rol gespeeld in zijn transfer. "Ik moet eerlijk zeggen: met mijn keuze voor Roma heb ik helemaal niet gedacht aan het Nederlands elftal", stelt Wijnaldum bij de NOS. "Ik wil gewoon spelen en gelukkig zijn. Roma wilde graag en ze deden zó erg hun best, dat je je gewoon gewaardeerd voelt."

Er is ook geen gesprek geweest tussen Van Gaal en Wijnaldum over de Roma-move. "Ik heb helemaal geen contact met Van Gaal gehad. Of ik gekwetst ben doordat ik niet geselecteerd werd? Eigenlijk wil ik daar niet echt uitspraken over doen. Als ik ergens mee zit, dan moet ik dat eerst met Van Gaal bespreken. Daarna kun je het naar buiten brengen. Ik vind het niet netjes om nu dingen te zeggen die hij nog niet heeft gehoord."

"De laatste interlands waren niet mijn beste wedstrijden", gaat Wijnaldum verder. "Als je niet goed speelt en wordt gewisseld, dan moet je niet klagen. Maar er zijn dingen waar ik anders over denk dan hij. Dat moet ik nog met de trainer bespreken, als hij me weer op zou roepen. Hij kan dan zeggen wat hij niet zo leuk vindt en ik kan zeggen wat ik niet leuk vind."