Van Bronckhorst bewerkstelligt erg knappe comeback en wacht op PSV in CL

Van Bronckhorst bewerkstelligt erg knappe comeback en wacht op PSV in CL

9 augustus - 22:43 Laatste update: 22:47
60

Als PSV de verlenging overleeft tegen AS Monaco, dan nemen de Eindhovenaren het op tegen Rangers FC in de laatste voorronde van de Champions League. Op Ibrox wist Giovanni van Bronckhorst een knappe comeback te bewerkstelligen tegen Union Sint-Gillis.

Rangers verloor een week eerder met 2-0 in België, waardoor er werk aan de winkel was. Op slag van rust kregen de mannen van Van Bronckhorst een handje hulp: verdediger Siebe Van der Heyden maakte hands, waardoor penaltyspecialist James Tavernier de 1-0 kon maken.

Na de pauze drukte Rangers door met hulp van de fanatieke fans. Union, met Bart Nieuwkoop op het veld, wankelde en moest na een klein uur spelen ook de 2-0 slikken. Nu was Tavernier belangrijk als aangever: hij kreeg de bal bij spits Antonio Colak, die met links doel kon treffen.

Daardoor had Rangers zijn opgelopen achterstand van een week eerder weer helemaal weggepoetst. De gelijkmaker werkte uiteraard als brandstof voor Van Bronckhorst en consorten, die vol op jacht gingen naar de winnende treffer. Die viel in de 78ste minuut ook. Huurling Malik Tillman kopte raak en maakte zijn eerste goal voor Rangers: 3-0.

In de slotfase kreeg Union ook nog een rode kaart, waarna de wedstrijd gespeeld was. Rangers gaat dus door naar de volgende ronde in het Champions League-voorportaal. Als PSV afrekent met Monaco, gaan de Eindhovenaren spelen tegen de Schotse ploeg. Op het moment van publicatie zit PSV middenin de verlenging tegen AS Monaco.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie