'Club Brugge werkt aan 'dubbele' recordtransfer na vertrek De Ketelaere'

'Club Brugge werkt aan 'dubbele' recordtransfer na vertrek De Ketelaere'

10-08-2022 08:15
18

Club Brugge heeft Sander Berge geïdentificeerd als opvolger van Charles De Ketelaere. De landskampioen wil de Noor ophalen bij Sheffield United en is bereid daar ver voor te gaan.

Het huidige transferrecord staat op naam van aanvaller Kamal Sowah, het afgelopen half jaar verhuurd aan AZ. Sowah kostte negen miljoen euro, maar Berge moet ruim het dubbele kosten. Club Brugge deed een eerste bod van vijftien miljoen euro, aldus Het Laatste Nieuws.

Voor Sheffield was dat niet genoeg, maar de verwachting is dat de Belgen terugkomen met een beter bod. Met de verkoop van De Ketelaere aan AC Milan (35 miljoen euro) is er immers geld. Britse media denken dat Sheffield twintig miljoen voor Berge, ooit serieus in beeld bij Ajax, vraagt. Berge speelde in België al voor KRC Genk.

Mocht Berge komen, dan wordt niet alleen het transferrecord van Club Brugge verbroken, maar ook dat van de Belgische competitie. Standard Luik legde in 2019 een kleine twaalf miljoen euro neer voor Zinho Vanheusden, die tegenwoordig het shirt van AZ draagt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s