'Moeilijk voor te stellen dat ik de eerste voetballer ben jonger dan YouTube'

'Moeilijk voor te stellen dat ik de eerste voetballer ben jonger dan YouTube'

10-08-2022 11:45 Laatste update: 13:01
31

De zestienjarige Billy van Duijl geniet met volle teugen van zijn eerste dagen als Eredivisie-speler. De centrale verdediger maakte zondag zijn debuut tegen FC Groningen (2-2) in de Euroborg en kijkt zijn ogen uit.

"Je hoort elkaar helemaal niet in zo’n stadion als je op het veld staat. Dat was ik niet gewend. Je moet echt op je allerhardst schreeuwen. Ik had bij Dordrecht gespeeld. En een keer tegen Eindhoven in ons eigen stadion. Maar zoiets als de Euroborg nog nooit", aldus Van Duijl in gesprek met het Algemeen Dagblad

Wedden

Meer odds

Dat Van Duijl nog écht heel jong is werd duidelijk nadat er dit weekend een opmerkelijk feitje opdook. "Dat ik de eerste voetballer ben die jonger is dan YouTube, vond ik nog wel een mooie. Dat is moeilijk voor te stellen haha".

Komende zaterdag mag Van Duijl waarschijnlijk weer aan de bak. Dan ontvangt Volendam het NEC met nieuwste aanwinst Jasper Cillessen. De aftrap van dat duel is om 12.15 uur. Of Van Duijl ook na het sluiten van de transfermarkt nog basisspeler is, moet nog blijken. Afgelopen zondag gaf trainer Wim Jonk namelijk aan nog wel op zoek te zijn naar defensieve versterkingen.