KNVB breekt met Parsons na 'tegenvallend spel en resultaten' op EK

KNVB breekt met Parsons na 'tegenvallend spel en resultaten' op EK

10 augustus - 12:04 Laatste update: 12:48
210

Mark Parsons is ontslagen als bondscoach van de Oranjevrouwen. De KNVB heeft besloten te breken met de 36-jarige Engelsman na een teleurstellend verlopen EK.

Onder leiding van Parsons beleefde de Oranjevrouwen een slechte zomer. Na een aantal stroeve wedstrijden was Frankrijk in de kwartfinale te machtig. Parsons, die pas ruim een jaar in dienst was, kan nu zijn koffers pakken. 

Jan Dirk van der Zee, bestuurder binnen de KNVB, verklaart de keuze in een statement van de voetbalbond. "In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven. De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen om de prijzen. Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan."

Parsons werd in mei 2021 aangesteld als bondscoach van de vrouwen en volgde succescoach Sarina Wiegman op. Het eerstvolgende duel van de Oranje Leeuwinnen staat gepland op 2 september. Het is nog onduidelijk wie er tijdens dat oefenduel met Schotland voor de groep staat. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie