Van den Heuvel: 'Tadic moest zich verweren en gaf de overvaller een klap'

Van den Heuvel: 'Tadic moest zich verweren en gaf de overvaller een klap'

10-08-2022 13:15
386

Dusan Tadic is het slachtoffer geworden van een roofoverval, maar in plaats van zich gewonnen geven, heeft hij flink van zich afgebeten. Eén van de overvallers kreeg een paar flinke klappen terug, vertelt misdaadverslaggever John van den Heuvel van De Telegraaf.

De Telegraaf meldde woensdagochtend dat Tadic bij zijn woning opgewacht werd door criminelen die het op zijn horloge hadden gemunt. "Tadic kwam thuis vanaf de club en zag dat er bij zijn woning twee mannen stonden met een helm op. Dat vertrouwde hij niet en dat had te maken met een incident van een week daarvoor", vertelt Van den Heuvel in een video van De Telegraaf.

"Mannen met helmen op hebben toen bij zijn woning aangebeld en deden zich voor als pizzakoerier. Tadic was er toen zelf niet, maar zijn vrouw wel. Die drukte op de intercom, of ze de deur even op wilde doen. Ze rook onraad en deed dat niet", zegt Van den Heuvel. "Tadic herinnerde zich dat incident toen hij de straat in kwam rijden. Die was al wat alerter en zag die twee mannen. Hij is uitgestapt en kreeg ze al snel achter zich aan."

"In plaats van naar huis gaan is hij een straat ingerend. Er is een handgemeen ontstaan en Tadic heeft zich echt moeten verweren. Hij heeft het vizier van een van de helmen omhoog kunnen halen en met zijn vuist door het vizier een klap gegeven. Uiteindelijk zijn ze er vandoor gegaan. Tadic heeft daar behoorlijk letsel aan overgehouden. Er is aangifte gedaan bij de politie, nu is het zoeken naar de daders", aldu Van den Heuvel.