Rangers slijpt de messen: 'De vorige keer kon je ons ook niet stoppen, Ruud'

Rangers slijpt de messen: 'De vorige keer kon je ons ook niet stoppen, Ruud'

11-08-2022 07:10
119

Rangers FC-icoon Barry Ferguson weet als geen ander dat PSV een heet avondje staat te wachten op Ibrox. De voormalig middenvelder brak onder Dick Advocaat door bij de Schotse topclub, waarmee hij de Eindhovenaren én Ruud van Nistelrooij al eens de baas was.

Ferguson speelde bij Rangers samen met Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst en later Michael Mols, Ronald de Boer en Fernando Ricksen. Het Nederlandse zelfvertrouwen en de Schotse agressie gingen uitstekend samen. 'En 23 jaar geleden besloten we dat dit een les was die PSV – in de voorronde van de Champions League (1999) stonden we tegenover elkaar - op de harde manier moest leren', schrijft Ferguson in een gastcolumn in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Volgens het clubicoon van The Gers ging het destijds veel over Dick, Gio en Arthur. 'Ik denk dat de Nederlanders nog steeds in een shock verkeerden dat deze jongens besloten naar Glasgow te verhuizen. Ze konden niet begrijpen dat ze niet in Nederland bleven om daar in de Champions League met hun Nederlandse club te spelen. Dus gingen we die clash met PSV in om ons eigen gelijk te halen en ik denk dat het nu, meer dan twee decennia later, een soortgelijk verhaal kan zijn voor Van Bronckhorst.'

Wel beseft Feruson dat het een loodzware opgave zal worden. Net als in 1999. 'Ik was net droog achter mijn oren, keek naar hun elftal en zag namen als Luc Nilis, Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Yuri Nikiforov en ik realiseerde me dat dit een enorme uitdaging was. Maar we waren nooit bang. Dat had te maken met die Nederlandse mentaliteit gemengd met Schotse passie en agressie. Het werkte tot in de perfectie. We wonnen de eerste wedstrijd in het Phillips Stadion (1-0) en op Ibrox werd het 4-1 voor Rangers!'

'Kom maar op, Ruud. De vorige keer kon je ons als PSV'er niet stoppen. Ik hoop dat je geluk niet zal veranderen nu je hun trainer bent', besluit Ferguson.