Newcastle hoort drie keer 'nee' van FA en speelt komend weekend in trainingsshirts

Newcastle hoort drie keer 'nee' van FA en speelt komend weekend in trainingsshirts

11-08-2022 10:39 Laatste update: 11:12
16

Newcastle United speelt zijn uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion komend weekend niet in één van de drie nieuwe tenues voor dit seizoen. Omdat alle shirts te veel overeenkomen met die van de Brighton, moest een alternatief worden gezocht.

Het steenrijke en ambitieuze Newcastle heeft de goede lijn van vorig seizoen doorgetrokken. In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen werd Nottingham Forest vrij gemakkelijk met 2-0 verslagen. Waar het The Magpies sportief voor de wind lijkt te gaan, is de club nu tegen een ander probleem aangelopen. 

Wedden

Meer odds

De Engelse club mag zowel het thuis-, uit- als derde tenue niet dragen tegen Brighton. Volgens de FA, die de shirts heeft afgekeurd, lijken ze simpelweg teveel op de shirts van de tegenstander. 

Om zaterdag alsnog aan de aftrap te verschijnen speelt Newcastle in het trainingshirt. Op het opvallende shirt staat het eigen St. James' Park afgebeeld. Ook staan er kenmerkende plekken uit de stad op het tenue. De aftrap van het duel met de club die Erik ten Hag een horrordebuut bezorgde is om 16.00 uur.