AZ ziet jonge garde steeds belangrijker worden in cruciale Europese week

AZ ziet jonge garde steeds belangrijker worden in cruciale Europese week

11-08-2022 16:30 Laatste update: 16:35
105

AZ moet donderdagavond een 1-0 achterstand wegpoetsen tegen Dundee United. Alleen dan plaatsen de Alkmaarders, waar een aantal jeugdspelers doorbreekt, zich voor de play-offs van de Conference League.

Een van de nieuwe gezichten in de hoofdmacht van AZ dit seizoen is Myron van Brederode, die een kans krijgt vanwege de blessure van Jesper Karlsson. De aanvaller speelde een sterke voorbereiding en stond zondag in de basis tegen Go Ahead Eagles, tegen wie hij meteen trefzeker was. "Nu pas gaat het voor hem beginnen. Herstellen van zo’n wedstrijd heeft hij nooit ervaren. Elke week zo’n prestatie neerzetten is veel moeilijker dan een enkele wedstrijd”, aldus trainer Pascal Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ook middenvelder Fedde de Jong en aanvaller Mayckel Lahdo, beiden negentien jaar oud, krijgen de laatste dagen volop kansen van Jansen. Zowel De Jong als Lahdo wisten meteen indruk te maken door in de vorige Conference League-voorronde te scoren tegen Tuzla City (0-4 en 1-0 winstpartijen).

Of de Alkmaarders met het jeugdige elftal in staat zijn om donderdagavond Dundee te verslaan, moet nog blijken. Al gelooft aanvoerder Bruno Martins Indi er heilig in. "Ze spelen een ander soort voetbal. Daar moeten we mee om kunnen gaan. Daar zijn we goed genoeg voor."