Medunjanin kwam naar Zwolle vanwege Schreuder: We waren bijna altijd samen

Medunjanin kwam naar Zwolle vanwege Schreuder: "We waren bijna altijd samen"

11 augustus - 16:50
26

De kersverse PEC Zwolle-aanwinst Haris Medunjanin heeft een hele goede klik met zijn trainer Dick Schreuder, die in het verleden zijn assistent-trainer was bij Philadelphia Union. Daar beloofde Medunjanin om onder Schreuder te gaan voetballen zodra hij hoofdtrainer zou worden.

"Hij was daar assistent-trainer en daar hebben we twee jaar samengewerkt. We waren bijna altijd samen. Toen Schreuder daar kwam heb ik hem proberen te helpen met de cultuur en dergelijke", aldus de international van Bosnië-Herzegovina in gesprek met RTV Oost

De klik tussen de twee was zo goed, dat Medunjanin hem een belofte deed. "Toen zei ik tegen hem: als jij ooit ergens hoofdtrainer bent, dan kom ik voor jou voetballen. Maakt niet uit waar het is. En toen gebeurde het, kreeg hij een baan bij PEC Zwolle. Eredivisie of eerste divisie speelde voor mij geen rol."

De oud-speler van onder meer AZ en Maccabi Tel Aviv heeft veel bewondering voor het arbeidsethos van zijn trainer. "Het kan altijd beter en hij is nooit tevreden. Zo ben ik dus ook, dus ik denkt dat we daarom die klik hadden." Vrijdagavond kan de middenvelder zijn debuut maken voor PEC tegen Telstar, mits hij zich op tijd hersteld voelt van zijn jetlag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie