KNVB verbijstert: Nederlandse transfermarkt sluit eerder dan in topcompetities

KNVB verbijstert: Nederlandse transfermarkt sluit eerder dan in topcompetities

12-08-2022 13:30 Laatste update: 13:50
111

De transfermarkt in Nederland sluit een dag eerder dan in sommige topcompetities. De KNVB bleek hier, totdat Voetbal International ernaar informeerde, niet van op de hoogte. Nederlandse clubs spreken van een 'onwenselijke zaak'.

In Nederland sluit de markt op 31 augustus, terwijl er in landen als Duitsland, Italië, Spanje, Engeland en Frankrijk tot en met 1 september gewinkeld kan worden. Dit houdt in dat Nederlandse clubs op 1 september nog wél spelers kunnen kwijtraken, maar niet meer kunnen aantrekken. "Ik hoop dat dit zo snel mogelijk gerepareerd kan worden", reageert Marcel Brands, technisch directeur bij PSV, tegenover Voetbal International. De KNVB heeft de clubs medegedeeld dat de kans klein is dat de transfermarkt in Nederland nog met een dag verlengd wordt.

"Het was al vervelend dat landen als Turkije en Rusland langer open waren dan Nederland, maar je wilt niet dat dit ook voor de topcompetities geldt", vervolgt Brands. "Wel vind ik het vreemd dat zij een dag langer open zijn. 31 augustus was altijd het uitgangspunt. Ik hoop in elk geval dat de KNVB dit kan herstellen." De voetbalbond heeft een verzoek bij de FIFA uitstaan, al is de kans van slagen klein.

De KNVB is verrast door de informatie van VI. 'Het klopt dat wij er recent achter zijn gekomen dat er een verschil bestaat in de sluitingsdatum van de transferwindow die wij hanteren ten opzichte van een aantal andere bonden', laat de bond in een verklaring weten. 'Wij houden de datum van 31 augustus aan en een aantal andere bonden sluit een dag later, in de nacht van 1 op 2 september. Wij zijn verbaasd over dit verschil in sluitingsdatum. Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren.'