'Ünüvar heeft geen zin om in de Eredivisie om lijfsbehoud te moeten spelen'

'Ünüvar heeft geen zin om in de Eredivisie om lijfsbehoud te moeten spelen'

12 augustus - 19:36
143

Het Algemeen Dagblad maakte vrijdag bekend dat Ajax graag Naci Ünüvar wil verhuren, maar de jonge middenvelder zal niet zomaar bij Ajax vertrekken. De tiener maakte een sterke indruk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zal desondanks geen vaste waarde zijn op het middenveld van de Amsterdammers. 

In Kick-off, de podcast van De Telegraaf, wordt de voorbereiding en mogelijke bestemming van Ünüvar besproken. "In de voorbereiding mocht hij meetrainen en kreeg hij een nieuw contract. Maar inmiddels zit hij weer in een neerwaartse spiraal", stelt Ajax-watcher Mike Verweij. "Ajax wil hem erg graag verhuren, dat komt ook doordat zelfs Klaassen en Kudus op zijn positie momenteel nog op de bank zitten. Het is ook beter als hij wordt verhuurd."

Ünüvar wil echter niet bij de eerste de beste club speelminuten krijgen. "Hij wil niet naar een club uit de Keuken Kampioen Divisie of een ploeg die in de Eredivisie tegen degradatie speelt. En dat zijn vooralsnog de ploegen die zich rond hem hebben geroerd. Dus zoals het er nu naar uitziet, blijft hij", voegt Verweij toe. Bij de juiste club zou de negentienjarige speler wél water bij de wijn kunnen doen. "Als er toch een club komt die bij hem past, dan is het vast bespreekbaar. Ik zou het als subtopper wel aandurven om hem te halen", besluit de clubwatcher. Ünüvar is opgenomen in de selectie van Jong Ajax en start vrijdagavond tegen Roda JC. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie