Noppert zit Feyenoord dwars met elf reddingen: 'Onze Friese goalie was geweldig'

Noppert zit Feyenoord dwars met elf reddingen: 'Onze Friese goalie was geweldig'

14 augustus - 09:30
119

Andries Noppert bleek zaterdag niet te kloppen in het Eredivisie-duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. Trainer Kees van Wonderen is enthousiast over het optreden van de doelman, maar de hoofdrolspeler blijft er zelf rustig onder.

In het kielzog van Van Wonderen verruilde ook Noppert Go Ahead Eagles voor Heerenveen deze zomer. "Onze Friese goalie! Hij was geweldig", vertelt de oefenmeester bij ESPN na het 0-0 gelijkspel in De Kuip. "Wat hij allemaal gepakt heeft… Maar ook de durf en lef waarmee hij zijn goal uitkomt, dat hebben we ook nodig. Vorig seizoen heeft hij dat al laten zien en nu laat hij het weer zien in de fase dat het nodig is. Daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn."

Noppert verrichte liefst elf reddingen tegen Feyenoord. "Ja, het ging goed", stelt de 2.03 meter lange keeper. "Het is mooi dat je het elftal op deze manier hebt kunnen helpen, maar hier moet je meerdere wedstrijden van hebben. Ik denk dat we het als elftal goed doen. Je houdt nu twee keer de nul, dat is als keeper en de verdediging die daarvoor staat prima."

"We zijn nu met zijn allen tot het gaatje gegaan, dat is ook logisch als je uit tegen Feyenoord speelt. En als je dat doet, dan kan je hier dus gewoon een puntje pakken. Ik ben ook een mens en zal ook fouten maken, maar nu hebben we het prima gedaan", besluit Noppert.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie