LIVE-discussie: Brobbey in de spits bij Ajax in thuiswedstrijd tegen Groningen

LIVE-discussie: Brobbey in de spits bij Ajax in thuiswedstrijd tegen Groningen

14 augustus - 13:15 Laatste update: 13:29
390

Ajax begint zondag met Dusan Tadic én Brian Brobbey aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in de Eredivisie. De Servische captain begint als nummer tien, het jeugdproduct staat in de spits.

Het opstellen van zowel Tadic als Brobbey gaat ten koste van Steven Berghuis. De Oranje-international werd vorige week in de rust van het duel met Fortuna Sittard al gewisseld, waarna het met de aanvoerder en de pure spits in de basis een stuk beter liep. Alfred Schreuder verklapte op het persmoment al dat Brobbey weleens aan de aftrap zou kunnen staan, al kan hij nog geen negentig minuten aan. "Maar zo'n jongen moet een keer gaan spelen om het langer vol te kunnen houden."

De opstelling van de Amsterdammers kent verder weinig verrassingen. Calvin Bassey is nog altijd geblesseerd, waardoor Daley Blind centraal achterin nodig is. Perr Schuurs zit op de bank, maar hij is hard op weg naar Torino.

Bij Groningen moet Jörgen Strand Larsen de doelpunten maken. De Trots van het Noorden doet er alles aan om de 22-jarige spits uit de handen van de geïnteresseerde clubs te houden en dus staat hij 'gewoon' in de spits bij de ploeg van trainer Frank Wormuth.

De opstellingen
Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Tadic, Taylor; Antony, Brobbey en Bergwijn

FC Groningen: Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä; Pelupessy, Duarte, Lundqvist; Ngonge, Strand Larsen, Suslov

Weddenschappen:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie