NEC wint bij rentree van Cillessen ruim op snikheet kunstgras in Volendam

14-08-2022 14:16
65

NEC heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt in de Eredivisie. Na een vervelende start voor Jasper Cillessen knokten de Nijmegenaren zich alsnog langs FC Volendam: 1-4.

Bij Volendam, dat zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 2009 speelde, begon Henk Veerman voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis, maar de ogen waren vooral gericht op Cillessen. De Oranje-doelman kende een valse start bij zijn veelbesproken rentree onder de Nijmeegse lat. Al na elf minuten liet hij zich verrassen door Daryl van Mieghem, die hem na een fraaie dieptepass omspeelde en de bal in het doel schoof: 1-0.

Een paar minuten later leek Cillessen een niet al te lastig schot te vangen, maar via zijn handen belandde de bal op het dak van het doel. Het bleek niet de opmaat voor een vervelende middag voor NEC, dat in het vervolg de betere was en al snel de rollen omdraaide. Elayis Tavsan tekende voor de gelijkmaker met een droge knal en niet veel later maakte Oussama Tannane zijn eerste voor NEC. De smaakmaker schoot via de binnenkant van de verre paal raak.

NEC gaf weinig weg in Volendam, maar haalde kort voor rust wel opgelucht adem. Als een duveltje uit een doosje kopte Robert Mühren op de lat. Het was een teken dat de ploeg van coach Wim Jonk nog niet verslagen was. Na ruim een uur kreeg Volendam-invaller Ibrahim El Kadiri de kans om het strafschopgebied van NEC binnen te denderen, maar hij verloor de controle over de bal en liet zich langs de handen van Cillessen vallen. Een strafschop kreeg hij daar logischerwijs niet voor.

Volendam leek aan een slotoffensief te willen beginnen, maar een klein kwartier voor tijd gooiden de bezoekers het duel in het slot. Mikkel Duelund kopte een voorzet van landgenoot Lasse Schöne zeer knap binnen. In de slotfase maakte Jordy Bruijn definitief aan alle twijfel een einde met een fraai stiftje.

NEC heeft daarmee zijn eerste punten van het seizoen te pakken. De Volendammers blijven steken op één punt uit twee duels.