Schreuder voelt niets voor Tadic-vragen: 'Ik hoef dat niet uit te leggen, Hans'

Schreuder voelt niets voor Tadic-vragen: 'Ik hoef dat niet uit te leggen, Hans'

14 augustus - 15:04 Laatste update: 15:10
77

Alfred Schreuder heeft niet getwijfeld om Dusan Tadic te passeren voor het thuisduel met FC Groningen. Door een matige helft tegen Fortuna Sittard en de grote concurrentiestrijd in de Ajax-aanval ontwikkelde er zich deze week wat druk op de aanvoerder.

Schreuder kreeg vlak voor Ajax-Groningen van ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. de vraag waarom Tadic een basisplaats heeft. "Ik hoef dat helemaal niet uit te leggen, Hans", reageerde trainer. "Ik kan niks met andere meningen. Ik ben trainer van Ajax en doe wat het beste is voor Ajax. Of Tadic meer krediet verdient? Ik denk dat heel Nederland dat begrijpt."

Schreuder was heel tevreden over de manier waarop Tadic en de ingevallen Brian Brobbey het in de tweede helft invulden tegen Fortuna Sittard (2-3). "We hebben het na rust omgezet en daar waren we gewoon heel tevreden over. Er was een heel goede connectie", verklaart hij. Het leverde Brobbey een basisplek op voor Groningen-thuis. "Brian heeft het ook uitstekend gedaan. Dan is het belangrijk ook met zo'n speler te starten."

Schuurs
Perr Schuurs is uit de basis verdwenen, maar zit ondanks zijn naderende transfer naar Torino nog wel op de bank. Schreuder: "Ik heb gehoord dat ze in gesprek zijn met Torino, maar er is nog geen groen licht. Het zou kunnen gebeuren, maar vandaag is Schuurs nog bij ons."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie