Kuyt meteen in de problemen bij ADO: 'Duidelijk niet gelukt, heel pijnlijk'

Kuyt meteen in de problemen bij ADO: 'Duidelijk niet gelukt, heel pijnlijk'

14 augustus - 16:15 Laatste update: 16:16
64

Dirk Kuyt baalt als een stekker van de mislukte seizoenstart met ADO Den Haag en zoekt naar verklaringen. Na de 4-0 nederlaag tegen Heracles Almelo werd er zondag ook verloren van FC Den Bosch (0-2).

Kuyt sprak voorafgaand aan de wedstrijd de hoop uit een reactie te zien van zijn elftal, maar daar was geen sprake van. "Met alle respect, maar van Den Bosch mogen wij thuis niet verliezen. Dat hebben we wel gedaan, dus dan ben je heel erg teleurgesteld", reageert de ADO-trainer tegenover ESPN.

"In de beginfase kregen we echt goede kansen, maar hoe we daarna in vertwijfeling raken: zo wil ik mijn ploeg niet meer zien. Het is ook gewoon heel erg zorgelijk dat we de afspraken niet nakomen. Daar neem ik zelf verantwoordelijkheid voor als coach: kunnen wij wel uitvoeren wat ik van de spelers vraag? Is dat wel realistisch op dit moment? Daar gaan we goed naar kijken."

Kuyt ziet het op de trainingen wél goed gaan. "Daar waren jullie niet bij", zegt hij. "Ik kan je verzekeren dat we elke dag met onze spelers bezig zijn. we zijn bezig om ze te trainen, om ze op het veld beter te maken, we doen videoanalyses, we hebben individuele analyses. We zijn er dagelijks mee bezig om de jongens te prepareren. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat dat resultaat gaat geven, alleen het is heel pijnlijk dat het de eerste twee wedstrijden duidelijk niet gelukt is."

De oogst na twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie is schraal voor ADO, dat drie maanden geleden nog op het laatste moment langs Eredivisie-promotie greep: nul punten, nul doelpunten en zes tegengoals.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie