Schreuder complimenteert spelers Ajax en tikte Antony in de rust op de vingers

Schreuder complimenteert spelers Ajax en tikte Antony in de rust op de vingers

14-08-2022 17:59 Laatste update: 18:46
193

Alfred Schreuder is een tevreden man na de 6-1 zege van Ajax op FC Groningen. Het liep bij vlagen van een leien dakje, maar er is ook kritiek: de tegengoal is onnodig en ook Antony moet zijn acties wat doseren, zegt Schreuder.

"Ik heb het meeste genoten van ons spel. De manier waarop we op het veld stonden, het plezier dat ze uitstraalden, de aanvallen en de schoten op doel. Dat je zo vaak scoort is ook uitstekend", vertelt Schreuder bij ESPN. "Ik vond het hele elftal goed. Antony was sterk en Brian Brobbey een goed aanspeelpunt in de spits. Natuurlijk kunnen er dingen beter, maar ik ben tevreden met hoe hij het heeft ingevuld. Spelers zochten hem en dat betekent dat andere spelers meer ruimte krijgen."

Antony
Groningen-back Isak Määttä had zijn handen vol aan Antony. "We zijn er dolgelukkig mee dat hij bij Ajax speelt. Je ziet dat hij het verschil kan maken en dat heeft hij ook in de Champions League laten zien. We zijn blij dat hij zijn acties maakt en ook defensief zijn werk doet", zegt Schreuder bij de NOS.

Antony is er wel op aangesproken dat hij soms doorslaat in zijn acties en circustrucjes. "Ik heb hem in de rust verteld dat zijn acties functioneel moeten blijven", vertelde Schreuder op het persmoment. "Hij hoeft van mij niet elke crosspass op de hak aan te nemen. Het is mooi meegenomen als je dat kunt, maar je moet je techniek vooral gebruiken in moeilijke situaties. Hij mag zijn creativiteit laten zien en doen wat hij wil, maar daarvoor heb je zeventig meter waarin je gewoon zakelijk moet spelen. Dan moet de bal snel van kant naar kant, zodat je gevaarlijk kunt worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie