VP's Elftal van de Week: twee keer PSV, één recordzetter, Ajax hofleverancier

VP's Elftal van de Week: twee keer PSV, één recordzetter, Ajax hofleverancier

15 augustus - 10:00 Laatste update: 22:12
86

De tweede speelronde van de Eredivisie zit erop, tijd om de balans op te maken. Ajax is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week, nipt voor PSV en Excelsior. Ook FC Twente, NEC, sc Heerenveen en Sparta vaardigen spelers af.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
Keepers die punten pakken voor hun ploeg, die zijn goud waard. Noppert is zo'n keeper. Hij leidde Heerenveen met liefst elf reddingen naar een punt tegen Feyenoord in De Kuip.

Armando Obispo (PSV)
De grote verrassing van de seizoenstart bij PSV. Vijf dagen na zijn heldenrol tijdens de Champions League-ontsnapping tegen AS Monaco maakte Obispo zijn tweede doelpunt in de Eredivisie.

Redouan El Yaakoubi (Excelsior)
De terugkeer van Excelsior op het hoogste niveau kan niet beter verlopen: na de zege op Vitesse waren de Kralingers zelfs even koploper. El Yaakoubi is één van de uitblinkers.

Joshua Brenet (FC Twente)
Krijgt veel vrijheid van Twente-trainer Ron Jans en dat zorgt ervoor dat hij kan excelleren. Brenet bekroonde zijn geweldige seizoenstart met een treffer tegen Fortuna Sittard.

Edson Álvarez (Ajax)
In de schaduw van Antony en Bergwijn speelde ook Álvarez een uitstekende wedstrijd. Aan de bal een dikke voldoende, soms zelfs indrukwekkend. De Mexicaan is de stille kracht van Ajax.

Xavi Simons (PSV)
Veel hadden we over hem gehoord, maar het was de vraag hoe Simons zich zou manifesteren in de Eredivisie. Nou, dat zit wel goed: Simons scoorde zaterdagavond twee keer voor PSV en maakt sowieso heel veel indruk.

Oussama Tannane (NEC)
Eigenlijk had hij vorige week al verdiend om in het Elftal van de Week te staan, maar toen was de concurrentie moordend. Nu is alsnog de beurt aan Tannane. NEC heeft heel goede zaken gedaan met zijn komst.

Vito van Crooy (Sparta)
Veertig jaar lang stond de snelste Eredivisie-goal op naam van Koos Waslander, maar Van Crooy evenaarde het record tegen AZ. Later pikte de Sparta-aanvaller nog een doelpunt mee.

Antony (Ajax)
Had het ouderwets op zijn Braziliaanse heupen tegen FC Groningen, waar zijn directe tegenstander Isak Määttä een helse middag beleefde. Met een schitterende poeier zette Antony de kroon op een sterke wedstrijd.

Reda Kharchouch (Excelsior)
Hij is hard op weg om het stempel van 'KKD-spits' van zich af te schudden. Met twee doelpunten en een assist wees hij Excelsior de weg tegen het slecht verdedigende Vitesse.

Steven Bergwijn (Ajax)
Met zijn eerste hattrick als professioneel voetballer bewees hij wat zich al een tijdje aftekent: Bergwijn voelt zich helemaal op zijn plek bij Ajax. De spelvreugde spat er vanaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie