Schreuder zet Berghuis op Ajax-bank: 'Aangegeven wat mijn overweging was'

Schreuder zet Berghuis op Ajax-bank: 'Aangegeven wat mijn overweging was'

14 augustus - 22:25
105

Steven Berghuis was tegen FC Groningen het kind van de rekening. Ajax-trainer Alfred Schreuder snapt de teleurstelling, maar looft hem tegelijkertijd vanwege zijn reactie.

Onder Erik ten Hag was Berghuis onbetwiste basisspeler, maar onder Schreuder is dat niet zo zeker. Tegen Groningen begon hij op de bank. "Daar was hij niet tevreden mee, dat lijkt me duidelijk", vertelt Schreuder op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Ik heb aangegeven wat mijn overweging was. Die blijft tussen hem en mij. Hij accepteerde het en reageerde vandaag goed."

Berghuis viel alsnog in en benutte zelfs een strafschop, waarmee hij de eindstand op 6-1 bepaalde. "Hij kwam er energiek in en had goede loopactie. Bij de penalty nam hij zijn verantwoordelijkheid. Goed om dat te zien. We hebben veel goede spelers, ik snap dat iedereen wil spelen. Het gaat erom dat we goed met elkaar communiceren. We spelen zo veel wedstrijden en hebben iedereen nodig. We hebben allemaal hetzelfde doel: kampioen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie