Schuurs heeft gewenste transfer definitief te pakken: Ajax-kassa rinkelt

Schuurs heeft gewenste transfer definitief te pakken: Ajax-kassa rinkelt

18 augustus - 20:06 Laatste update: 20:16
39

Perr Schuurs heeft zijn gewenste Ajax-exit definitief te pakken. De 22-jarige verdediger vertrekt naar het Italiaanse Torino. Ajax ontvangt een transfersom van negen miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot 11,3 miljoen

Bij Ajax had Schuurs ook dit seizoen geen zicht op een basisplek, terwijl hij nu juist veel speelminuten wil gaan maken. De Amsterdammers wilden eigenlijk niet meewerken aan een transfer, maar laten Schuurs nu toch gaan. De 22-jarige verdediger verkast naar het Italiaanse Torino. Ajax heeft naar verluidt ook een doorverkooppercentage van vijftien procent weten te bedingen, maar de landskampioen maakt alleen de transfersom bekend.

Van het geld dat aan Schuurs wordt verdiend, gaat de landskampioen direct weer de markt op: de Turkse Ahmetcan Kaplan staat al in de startblokken om naar Amsterdam te komen. De linksbenige verdediger speelt nu nog bij Trabzonspor. Ajax gaat waarschijnlijk tien miljoen euro betalen voor Kaplan.

Schuurs speelde in totaal vier jaar bij Ajax, dat zo'n drie miljoen euro betaalde aan Fortuna Sittard voor de stopper. De Limburgers profiteren nu door een doorverkooppercentage flink mee. In Amsterdam was Schuurs heel even basisspeler, maar de jeugdinternational moest Matthijs de Ligt en Jurriën Timber het grootste deel van de tijd voor zich dulden.

Desondanks werd Schuurs drie keer landskampioen met Ajax en won hij twee keer de KNVB Beker. Bij Torino moet hij in de voetsporen treden van de Braziliaan Bremer, die naar Juventus vertrok. Schuurs tekent een contract voor vier jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie