'Feyenoord versterkt zich onder de lat en keurt elfde zomerversterking'

15 augustus 2022 om 10:45

Feyenoord lijkt zich spoedig te versterken met Timon Wellenreuther. De Duitse doelman (26) meldt zich maandag in Rotterdam voor een medische keuring.

Met dat nieuws pakt het betrouwbare Kicker maandag uit. Als de keuring van Wellenreuther geen onverwachte problemen aan het licht brengt, tekent de Duitser tot het einde van het seizoen bij Feyenoord. Hij wordt gehuurd van Anderlecht.

Feyenoord ziet in Wellenreuther een geschikte stand-in voor eerste doelman Justin Bijlow. Wat de transfer betekent voor Ofir Mariano, is afwachten. De 32-jarige Israëliër verving Bijlow vorig seizoen regelmatig, maar maakte allesbehalve een onuitwisbare indruk.

Wellenreuther keepte vorig seizoen op huurbasis voor Willem II. Hij stond 26 competitieduels onder de lat en kon degradatie niet voorkomen. In totaal speelde hij precies honderd wedstrijden voor de Tilburgers.

Feyenoord versterkte zich deze zomer al met tien spelers: Marcos López, Jacob Rasmussen, Oussama Idrissi, Mohamed Taabouni, Danilo Pereira, Mats Wieffer, Sebastian Szymanski, Santiago Giménez, Javairo Dilrosun en Quinten Timber. Ook Igor Paixão is in aantocht.