Schokkende rechtbankuitspraken inzake Mendy: 'paniekkamers' voor verkrachting

Schokkende rechtbankuitspraken inzake Mendy: 'paniekkamers' voor verkrachting

15 augustus - 17:30 Laatste update: 20:40
93

Er zijn opnieuw schokkende onthullingen over Manchester City-speler Benjamin Mendy naar buiten gekomen. De Fransman heeft vrouwen in afgesloten 'paniekkamers' verkracht, werd in de rechtbank duidelijk.

Mendy was in totaal acht keer aangeklaagd wegens seksueel wangedrag. Maandag zijn er nieuwe zaken aan het licht gekomen. De linksback wordt beschuldigd van 'gevoelloze onverschilligheid'. Hij zou dertien vrouwen op een seksuele manier hebben 'aangevallen'. Mendy zou vrouwen verkrachten in door de rechtbank genoemde 'paniekkamers' in zijn huis. Daar dacht hij dat de vrouwen niet konden ontsnappen.

De 28-jarige Mendy zou vrouwen naar zijn herenhuis in Cheshire lokken. Naar verluidt verkrachtte hij daar vrouwen, wanneer ze dronken waren of weigerden seks te hebben met hem. Veel vrouwen heeft Mendy naar verluidt verleid in nachtclubs in Manchester. Daar kreeg hij hulp van een 'fixer', de 41-jarige Louis Saha Matturie. Hij staat naast Mendy terecht wegens verkrachtingen en seksueel geweld.

"Roem brengt geld met zich mee. En vanwege Mendy's rijkdom en status waren anderen bereid hem te helpen, om te krijgen wat hij wilde", oordeelt aanklager Timothy Gray, geciteerd door The Guardian. Een van Saha's taken was 'jonge vrouwen vinden en situaties creëren waarin die jonge vrouwen kunnen worden verkracht'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie