KNVB-deur is gesloten voor Sneijder: 'Kreeg felicitatie voor 47e verjaardag'

KNVB-deur is gesloten voor Sneijder: 'Kreeg felicitatie voor 47e verjaardag'

16 augustus - 07:30
86

Wesley Sneijder hoopt nog altijd op een carrière als trainer. Hij stopte onlangs met de trainersopleiding van de KNVB, maar hoopt via een omweg alsnog op zijn papieren.

Sneijder wilde een trainersopleiding op maat omdat hij zich meer manager dan trainer voelt. Dat kon niet, waarop Sneijder besloot te stoppen. Hij hoopt echter alsnog trainer te worden en sluit een terugkeer bij Galatasaray niet uit. "Dat zou mooi zijn, ik heb daar toptijden gehad. Het is een mooie club, met mooie mensen en een mooie cultuur. Dus ja, daar zou ik ooit wel willen terugkeren", zegt Sneijder bij Veronica Offside.

"Hoe ik het ga doen? Dat wordt dan toch het buitenland, niet Nederland. Misschien wel in Turkije. Dan moet je drie keer op je fluitje blazen en dan heb je 'm. Ierland zou ook kunnen, heb ik me laten vertellen. Ik ga het toch over de grens zoeken. De deur naar de KNVB is gesloten. Ik wilde me meer focussen op het managen en daar extra begeleiding in, dat konden ze me niet bieden. Het mooiste is nog dat ik een dag later jarig was en een kaartje kreeg van de KNVB: gefeliciteerd met je 47e verjaardag. Dat kan toch niet", zegt Sneijder.

"Hoe het er nu voorstaat ga ik niet door bij de KNVB. Hoe dat straks in de toekomst is, weet ik niet", vertelde Sneijder vorig jaar november. "Ik moet dingen leren die niet echt bij mij passen. Ik heb daar met Alfred Schreuder een goed gesprek gehad en die gaf ook aan dat de KNVB meer maatwerk moet leveren. Bij mij kwam naar boven dat ik meer een manager ben dan een veldtrainer, maar daar wil de KNVB niet in mee. Jammer, maar helaas. Ik heb 134 interlands op mijn naam staan, maar ik heb nog nooit een passoefening gezien met een rollende bal. Dat vind ik onzin en lachwekkend. Ik wil nog altijd graag trainer worden, maar wel op een manier die het beste bij mij past en dat is - met alle respect - niet bij de amateurs, maar hogerop."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie