Perez en Vink leggen PSV-puzzel: 'Til na Johan Cruijff Schaal zó slecht geweest'

Perez en Vink leggen PSV-puzzel: 'Til na Johan Cruijff Schaal zó slecht geweest'

16 augustus - 10:09
64

De kans lijkt groot dat Érick Gutiérrez dinsdagavond in de basis start bij PSV in het duel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Zowel Marciano Vink als Kenneth Perez lijkt ook een voorkeur te hebben voor de Mexicaan.

Mocht Gutiérrez starten, dan is de kans groot dat Joey Veerman op tien staat. "Terwijl ik Veerman natuurlijk wel beter vind verder naar achteren, maar het gaat nu om het resultaat", zegt Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "En elke keer als Guti erin komt, dan doet hij wel zijn werk. Hij zorgt ervoor dat er balans komt. Hij werkt hard, hij wint duels en is overal te vinden. Hij had ook een paar cruciale dingen thuis tegen Monaco waar hij bij betrokken was."

De Deense analist denkt dat een middenveld met Ibrahim Sangaré, Gutiérrez en Veerman voor de hand ligt. "Het hangt ervan af hoeveel je durft. Het liefst heb ik Veerman naast Sangaré, omdat ik wil dat hij het spel dicteert van achteruit. Als hij op tien gaat spelen, is hij afhankelijk van de ballen die hij krijgt. Als die niet komen gaat hij ze zoeken en dan heb je de lijnen eigenlijk niet helemaal goed op het veld staan."

Vink ziet daarom nog een andere oplossing. "Je kunt ook met Sangaré een beetje voor Guti en Veerman spelen. Dat zag je ook tegen Go Ahead Eagles, toen was hij ook een paar keer weg. Dan is Veerman gewoon je eerste station voor de centrale verdedigers. Sangaré kan wel pendelen. Laat hem maar al het harde sloop- en beulwerk ervoor doen. Je wilt hem ook niet voor je eigen verdediging aan de bal hebben."

Guus Til komt niet in de plannen van de analisten voor, hoewel hij in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax nog drie keer scoorde. "Maar daarna is Til zó slecht geweest", besluit Perez. Verder is Xavi Simons nog een optie voor trainer Ruud van Nistelrooij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie