Ten Hag geeft spelers straftraining, Van Basten: Ik zei: krijg het lazarus maar

Ten Hag geeft spelers straftraining, Van Basten: "Ik zei: krijg het lazarus maar"

16 augustus - 12:40
62

Erik ten Hag liet er na de wedstrijd tegen Brentford geen gras over groeien en pikte de spelers van Manchester United hun vrije dag in. Een soort straftraining, maar Marco van Basten en Jan van Halst namen dat in hun tijd niet zo serieus. 

Manchester United ging zaterdag voor de tweede keer dit seizoen onderuit tegen Brentford. Ten Hag liet zijn spelers het verschil met Brentford in kilometers lopen: 13,8 om precies te zijn. "Om na twee nederlagen een straftraining te geven.. Dan ga je toch lachen? Wat denk je dat er in die kleedkamer is gebeurd? Wat is dit voor 1980-gedoe?", zegt Van Halst bij Rondo op Ziggo Sport. Ook Van Basten lijkt geen voorstander. "Ik zei: krijg het lazarus maar. De trainer zei dat zolang ik niet zou lopen, de rest moest blijven lopen. Dus moest ik wel. Ja, dat was Johan Cruijff."

Ruud Gullit laat een ander geluid horen. "Ik snap wel dat het gebeurt. Iedere dag vijf ex-spelers die constant over Man United praten. De kranten staan iedere dag vol. Iedere dag. Iedere keer word je ermee geconfronteerd. Ik lees de kranten, er staan altijd tien à twaalf artikelen over Manchester United in. Kritiek op de clubleiding? Ja, dat is Gary Neville, maar Neville heeft een hotel gebouwd bij het stadion. Volgens mij zijn ze daar niet zo blij mee, ik denk dat dat ook een beetje speelt. Hij blijft er maar op hameren dat de Glazers (eigenaren, red.) weg moeten en het hun schuld is, maar de spelers moeten toch gewoon goed gaan voetballen?"

"Wat ik raar vind is dat ze ieder jaar in de voorbereiding een soort wereldreis maken. Dat is dodelijk voor de groep. Het is ridicuul, idioot", zegt Van Basten over de voorbereiding van Manchester United. "Daar moeten ze mee stoppen. Het is fysiek gewoon hartstikke slecht. Ze doen er alles aan om meer geld te verdienen, maar het is onzin."

"Het verschil was zo groot. Als makke schapen kwamen ze te laat. Dat zegt iets over wat er aan de hand is tussen de trainer en de spelers. De tweede goal, waarbij De Gea op moest bouwen. Dat is de hand van Ten Hag...", aldus Van Halst over de wedstrijd tegen Brentford, die met 4-0 verloren ging. Ruud Gullit wijst naar concurrenten Manchester City en Liverpool. "Wat hebben Pep Guardiola en Jürgen Klopp gedaan toen ze naar Engeland kwamen? Ze hebben voetballende keepers gekocht. Joe Hart moest er meteen uit bij Manchester City."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie