Volendam legt Italiaanse Braziliaan vast: 'Potentie voor prachtig voetbalverhaal'

Volendam legt Italiaanse Braziliaan vast: 'Potentie voor prachtig voetbalverhaal'

16 augustus - 18:52
25

FC Volendam heeft zich versterkt met Diego Gustavo. De achttienjarige Braziliaan heeft een contract verdiend tijdens zijn stage bij de Eredeivisie-club. Hij ligt nu tot medio 2025 vast, met de optie op nog een seizoen.

Gustavo komt over van Esporte Clube Laranja Mecânica, een Braziliaanse opleidingsclub die is opgericht door Nederlanders. De rechtsbenige middenvelder meldde zich een paar weken geleden bij Volendam en maakte een goede indruk op trainer Wim Jonk.

"Ik heb een heel goede eerste indruk van club", reageert Gustavo op de clubsite. "Vanaf de eerste dag ben ik warm ontvangen. Mijn indruk van de technische staf onder leiding van Wim Jonk is geweldig. Ik heb voor deze club gekozen vanwege hun manier van voetballen en de durf om jonge spelers de kans te geven. Ik kijk er naar uit om mezelf te laten zien en Vol Voor Oranje te gaan."

Volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen is Gustavo 'een creatieve middenvelder gezegend met een bovengemiddelde techniek, een mooie trap, een goed spelinzicht en een flinke dosis gif'. "Diego weerspiegelt heel mooi zijn dubbele nationaliteit: hij combineert het speelse uit Brazilië met de winnaarsmentaliteit uit Italië." Wel moet hij zich nog ontwikkelen. "Fysiek en motorisch moet Diego nog stappen zetten, zodat hij steeds langer kan leveren op een hogere intensiteit."

"Met dit contract krijgt Diego nu alle tijd om te wennen aan Nederland én Volendam, zowel op als buiten het veld. Als de dingen dan samen gaan vallen zoals wij verwachten, heeft hij de potentie om een prachtig voetbalverhaal te schrijven", besluit Van Leeuwen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie