Zes conclusies: teller met tegengoals loopt op, 20 miljoen extra wacht op PSV

Zes conclusies: teller met tegengoals loopt op, 20 miljoen extra wacht op PSV

17-08-2022 00:00
135 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

Het seizoen is nog pril, maar PSV heeft wéér een meeslepende Champions League-avond achter de kiezen. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na het gelijkspel tegen Rangers FC (2-2).

Goede uitgangspositie PSV
Hoe je het ook wendt of keert, PSV heeft na het bezoek aan Rangers goede papieren om na drie jaar afwezigheid weer het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Voor een 2-2 gelijkspel zouden de meesten vooraf hebben getekend. De slotfase, waarin Rangers met de rug tegen de muur werd gedrukt door PSV, moet veel vertrouwen geven.

Nog niet de nul
PSV speelde volwassen op het ramvolle Ibrox, waar het - hoe kan het ook anders in Schotland - regende, maar maakte net te weinig indruk aan de bal om Rangers op een zeldzame thuisnederlaag te trakteren. Dat probleem stak in het tweeluik met AS Monaco ook de kop op. Het feit dat PSV dit seizoen nog niet één keer de nul heeft gehouden, is een aandachtspuntje. De teller staat na zes wedstrijden al op elf tegengoals.

PSV en keepers
Alles wees er de laatste weken op dat PSV weer een keeper tussen de palen heeft staan die punten kan pakken en rust brengen in de achterste linie. Toch ging het dinsdagavond weer fout. Walter Benítez schonk Rangers de 2-1 met een kapitale blunder, eentje die Joël Drommel vorig seizoen ook weleens maakte. PSV en keepers, het blijft een ongelukkig huwelijk. Gelukkig voor Benítez bleef het dankzij de gelijkmaker van Armando Obispo zonder catastrofale gevolgen.

Belangrijk Rangers-wapen
Van Nistelrooij moet in de return een plannetje verzinnen om grip te krijgen James Tavernier. De dertigjarige rechtsback, het belangrijkste wapen van Rangers, was vorig seizoen goed voor achttien goals en zeventien assists (!) en vertolkte ook dinsdagavond weer de rol van aangever. Aanvallend liggen er wel kansen voor PSV met Cody Gakpo als directe tegenstander.

Pot met goud lonkt
PSV houdt uitzicht op de pot met goud die staat te wachten op de winnaar van het tweeluik met Rangers. Deelname aan de Champions League levert circa twintig miljoen extra aan inkomsten op. Waar PSV nu verzekerd is van pakweg 15 miljoen euro, wordt het dan minimaal 35 miljoen euro met een reële kans op een fors hoger bedrag.

Next up: weer Rangers
Omdat PSV een weekje vrijaf heeft gekregen van de KNVB, heeft PSV ruim zeven dagen om zich voor te bereiden op de return tegen Rangers in het Philips Stadion. Dat het daar kan spoken, bewezen de supporters vorige week tegen Monaco tussen minuut 110 en 120. De thuishaven van PSV zal trillen, zoals Ibrox dat dinsdagavond deed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie