Waarschuwing voor Ajax en Feyenoord: 'Anders ben je over 10 jaar Luxemburg'

Waarschuwing voor Ajax en Feyenoord: 'Anders ben je over 10 jaar Luxemburg'

17 augustus - 07:53
441

Een jaar geleden stemde een grote meerderheid van de Nederlandse profclubs voor de invoering van de NL League, maar momenteel is er sprake van een impasse. Ajax en Feyenoord liggen dwars, weet SC Cambuur-directeur Ard de Graaf.

De NL League moet onderling voor meer financiële solidariteit zorgen, maar vooral Ajax lijkt er weinig in te zien om nog meer van zijn Europese inkomsten af te staan. "Iedereen weet dat Ajax een bijzondere positie heeft in het Nederlandse voetbal", reageert De Graaf tegenover Voetbal International. "Die moet je meewegen in het hele plan en dat kan ook, want de details zijn niet in beton gegoten. Ajax moet op zijn beurt beseffen waar het vandaan komt: de Eredivisie."

"Ik vind het zorgelijk dat de topmensen dit niet oplossen. Op deze manier verliezen we terrein op Europese competities waar het wel goed is georganiseerd en die commerciële sprongen maken. Je moet de hele boel omhoog tillen, anders ben je over tien jaar Luxemburg", waarschuwt De Graaf. "Het lijkt niet urgent omdat de Europese uitslagen nu goed zijn en Ajax momenteel veilig in de Champions League zit, maar deze discussie komt natuurlijk als een boemerang terug als het straks even tegenzit in Europa."

"Het zou wel treurig zijn als we op dat moment moeten concluderen dat we alleen maar de bankrekeningen van juristen hebben gespekt en niks zijn opgeschoten. Dus kom aan tafel en los het op met elkaar", besluit De Graaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie