Uitverkoop: deze spelers van Ajax, PSV en Feyenoord staan in de etalage

Uitverkoop: deze spelers van Ajax, PSV en Feyenoord staan in de etalage

18 augustus - 12:00
86

Eén van de meest spectaculaire transferperiodes ooit loopt op zijn einde. De traditionele top-drie van de Eredivisie heeft volop ingekocht en verkocht en nóg lijken Ajax, PSV en Feyenoord nog niet klaar. Deze spelers staan de komende weken in de uitverkoop.

Lisandro Magallán (Ajax)
Na zijn derde huurperiode, achtereenvolgens bij Alavés, Crotone en Anderlecht, is Magallán weer aangesloten bij Ajax. Magallán heeft aangegeven vol voor zijn kansen te willen vechten, maar veel perspectief heeft hij niet. De Argentijn ligt nog één jaar vast, waardoor de Amsterdammers deze zomer nog wat aan hem kunnen verdienen. Dat lijkt gewenst, aangezien hij in 2019 voor negen miljoen euro werd overgenomen van Boca Juniors.

Sean Klaiber (Ajax)
Werd twee jaar geleden voor 4,25 miljoen euro overgenomen van FC Utrecht, maar is mede door blessureleed niet uit de verf gekomen bij Ajax. Klaiber is net als Magallán zijn laatste contractjaar ingegaan, al heeft Ajax de optie om met een jaar te verlengen. Die kans lijkt klein, met onder meer FC Utrecht in de race als potentiële koper. Ook twee Championship-clubs zouden de rechtsback in het vizier hebben.

Hassane Bandé (Ajax)
Als er iemand bij Ajax op weg is naar de uitgang, is het Bandé wel. De aanvaller uit Burkina Faso kwam vier jaar geleden voor 8,25 miljoen euro over van KV Mechelen en heeft zijn potentie nooit waargemaakt. Sinds zijn terugkeer van NK Istra traint hij bij Jong Ajax. Het Franse Caen lijkt een belangrijke kandidaat om hem uit zijn lijden te verlossen.

Kik Pierie (Ajax)
Pierie en Ajax is tot dusver geen gelukkig huwelijk. De verdediger hoopte zich bij FC Twente in de kijker te spelen bij trainer Alfred Schreuder, maar dat is door een slepende blessure mislukt. De laatste weken is gebleken dat Pierie niet over het Ajax-niveau beschikt. De tijd lijkt te dringen, aangezien nog geen club concreet is voor de 22-jarige linkspoot. Meldt niemand zich, dan kan hij zich opmaken voor nog een seizoen bij Jong Ajax.

Derrick Luckassen (PSV)
Begon voortvarend aan de voorbereiding na een huurperiode bij Fatih Karagümrük, maar intussen is gebleken dat trainer Ruud van Nistelrooij geen beroep op hem gaat doen. De 27-jarige Luckassen, die in 2017 voor vijf miljoen euro werd weggeplukt bij AZ, lijkt te mogen vertrekken. Waar zijn toekomst ligt, is nog onbekend.

Joël Drommel (PSV)
Is op een zijspoor beland sinds de komst van Walter Benítez en Boy Waterman. Zolang er niets met de Argentijn gebeurt, kan Drommel fluiten naar speeltijd. Tot overmaat van ramp voor Drommel heeft PSV onlangs het vertrouwen uitgesproken in Kjell Peersman. Drommel beschikt nog over een doorlopend contract tot medio 2026, waardoor de Eindhovenaren nu nog een deel van de geïnvesteerde 3,5 miljoen euro terug zouden kunnen verdienen.

Carlos Vinícius (PSV)
"Carlos hebben we er graag bij", zei Van Nistelrooij onlangs. Toch lijkt het geen uitgemaakte zaak dat Vinícius nog een jaar PSV'er is. Luuk de Jong is de eerste spits, waardoor de Braziliaan - mocht er niets met De Jong gebeuren - maar mondjesmaat in actie zal komen. Benfica, zijn eigenlijke werkgever, zal andere ideeën over de verhuurperiode hebben.

Ofir Marciano (Feyenoord)
Door de komst van Timon Wellenreuther is Marciano weggezakt in de pikorde bij Feyenoord. De Israëliër kwam vorig jaar transfervrij over van Hibernian en kwam door blessureleed van Justin Bijlow nog tot twintig optredens. Zijn rol in De Kuip lijkt nu uitgespeeld, waardoor de kans bestaat dat een club hem voor het sluiten van de markt oppikt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie