FA pakt Tuchel zwaarder aan dan Conte na ruzies tijdens Londense derby

FA pakt Tuchel zwaarder aan dan Conte na ruzies tijdens Londense derby

19 augustus - 19:40
20

Thomas Tuchel en Antonio Conte zijn bestraft voor hun gedrag rond de Premier League-clash tussen Chelsea en Tottenham Hotspur van vorig weekeinde. De Duitse manager van The Blues is voor één wedstrijd geschorst, terwijl de Italiaan ervan af komt met een boete.

Dat heeft de disciplinaire commissie van de Engelse voetbalbond (FA) bekendgemaakt. Tuchel moet een boete betalen van 35.000 pond, omgerekend zo'n 41.000 euro. Overigens mag hij zondag nog wel in de dug-out plaatsnemen in de uitwedstrijd tegen Leeds United, omdat de redenen nog op schrift gezet moeten worden. Conte krijgt een bonnetje van omgerekend 17.700 euro.

Tuchel en Conte kregen het meermaals aan de stok zondag. Vooral na de 2-2 van Spurs in blessuretijd sloeg de vlam in de pan, toen de twee coaches elkaar de hand schudde. Tuchel leek Conte bewust wat steviger vast te pakken en daar was de Italiaan niet van gediend. Beide kemphanen werden uiteindelijk bestraft met een rode kaart. Volgens de FA was het aandeel van de Duitser in de onrust dus groter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie