Kieft: 'Onbetrouwbaar als verdediger, haalt niet niveau waar PSV naartoe wil'

Kieft: 'Onbetrouwbaar als verdediger, haalt niet niveau waar PSV naartoe wil'

19 augustus - 19:54
167

Wim Kieft denkt dat het enkel en alleen door de blunder van Walter Benítez komt dat PSV niet won van Rangers in de play-offs van de Champions League. De oud-spits maakt zich desondanks geen zorgen over de Argentijnse doelman, maar hij heeft wel twijfels over Jordan Teze en Armando Obispo.

Volgens Kieft hoeft PSV er niet voor te vrezen dat Benítez 'een probleem wordt'. 'Die indruk maakt hij niet, ook niet nadat hij zo verschrikkelijk mistastte. Hij oogt verder heel betrouwbaar, is goed in de lucht en er zit gewoon een goede kop op bij die jongen. Daarom zal het foutje eenmalig zijn', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

'De bedenkingen bij Armando Obispo en Jordan Teze zijn groter', gaat Kieft verder. 'Die halen niet het niveau waar PSV naartoe wil groeien, hoewel Teze laatst werd opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. Hij is een wilde speler, slordig in balbezit en onbetrouwbaar als verdediger', luidt het harde oordeel.

Kieft zag dat Teze nog goed weg kwam in Glasgow. 'Hij riep het over zichzelf af dat de VAR ging kijken of hij hands maakte uit een corner van de Schotten. Als je zoals hij zo vreemd met je arm naar een bal beweegt, dan kan het zomaar hands worden. Hij ontsnapte ditmaal, want op televisie leek het toch duidelijk dat Teze de bal met zijn arm beroerde.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie